Ove godine u periodu od 4. do 7. marta je održan 25-i Business Forum na Kopaoniku. Na Forumu je ove godine učestvovalo više od 1.000 učesnika i njihov rad pratilo je 120 akreditovanih novinara.

Tema tribine na kojoj je Jugotex učestvovao bila je Gazele – brzorastuća preduzeća – skriveni dragulji. Tribinu je vodio Zoran Stanojević (RTS), dok su učesnici tribine bili: Katarina Jovanović Obradović (Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja), Dušan Petrović (Termoinvest komerc), Saša Popović (Vega IT Sourcing), Ana Trbović (profesor FEFA), Dejan Ristić (Jugotex).

Uspešnim firmama u Srbiji za brži i veći rast ubuduće potrebno je veće ulaganje u obrazovanje – da se naprave programi koji će da razvijaju kadrove koji mogu odmah da se uposle – istaknuto je na panelu Gazele – brzorastuća preduzeća.

“Uspešne firme imaju povoljne uslove finansiranja, ali na početku to nije bio slučaj i današnje “gazele” su se sporije razvijale, jer su se oslanjale samo na sopstvena sredstva finansiranja. Njima je za veći rast potrebna veća investicija u obrazovanje, da se razvijaju praktični programi za obuku kadrova koje mogu odmah da uposle, a ne da dodatno ulažu u razvoj kadrova”, istakla je Ana Trović, profesorka na FEFA fakultetu.

Trbović je objasnila da postoji odličan program Inovacionog fonda Srbije u okiru kojeg firme zajedno sa istraživačkim centrima univerziteta u Srbiji i ulažu u razvoj određenog proizvoda i usluge.

Detalje tribine možete pogledati na sledećem linku: KBF 2018.

 

Screenshot_1